אמת בפרסום
אמת בפרסום, מיתוג, ערכים,

למה לא לשקר בפרסום?

"על אמת לא מפסידים" – ובכן, אני לא כאן להטיף מוסר ולומר לכם להיות אנשים ישרים בכל מחיר. יש מספיק אחרים שיעשו את זה במקומי. במקום זאת, באתי לספר לכם מה שווה ומה כדאי לעסק שלכם. ביזנס, אחי.

אני לא מדבר רק על שקר במצח נחושה, זה קריטי שהלקוחות ידעו במדויק מה הם קונים ולא יוטעו חלילה. חשוב שכל הפרטים הרלוונטיים – על המוצרים, המחירים, תאריכי האספקה וכו' – יהיו מדויקים ללא כל הטעיה.

אני מדבר גם על הכנות של העסק בערכים שלו, במיתוג ובמיצוב. כשאנחנו מפרסמים או ממתגים את העסק, המסרים הגלויים והנסתרים חייבים להיות אמתיים וכנים. יש ערך עצום לכנות ואמתיות בפרסום! הלקוחות של ימינו הם חכמים ומודעים, והם מזהים בן רגע את ההבדל בין פרסומת אמיתית לפרסומת שקרית או מוגזמת.

כמה זמן לפני שהתקשרתם אלי, בעלים של קונדיטוריה הגיע אליי כשהמודעות שלו היו מעוצבות בטוב טעם, יוקרתי ומודרני. אבל זה היה קצת יותר מדי. בעיצוב ובמסרים של העסק הוא העביר תחושה של יוקרה, רמה גבוהה ומעלה. בעוד שבמציאות המוצרים שלו היו טעימים אבל לא יוקרתיים. אז הוא תמה למה לקוחות מגיעים רק פעם אחת ולא חוזרים.

הלקוחות תמיד יזהו אי-התאמה בין מה שמוצג בפרסום לבין המציאות. הם לא טיפשים. גם אם לפעמים הם לא יודעים להסביר במילים, הם מרגישים את זה.

במקרה הזה, הבנתי שאי-אפשר לשנות את מהות העסק עצמו, כי הערכים שלו משקפים את האופי והגישה של בעל העסק. אז הצעתי לו למתג את העסק מחדש, כשהפעם שמתי דגש על האווירה החמימה והידידותית, הטעם הביתי, והמבחר הגדול. התוצאות לא איחרו לבוא – הייתה תגובה חיובית מהירה מהלקוחות.

כן, היו אנשים שאמרו לי "הרסת את המיתוג היפה!", אבל כששמעתי מהבעלים על השינוי שהוא מרגיש בקופה, לא התרגשתי מהתגובות האלה. האמת גורמת באופן ישיר שהלקוחות מרגישים שהם יכולים לסמוך על החנות או המותג, והם ימשיכו לקנות מהם גם בעתיד

מיתוג, פרסום, ערכים,

אמת גם בערכים של העסק

כמעט כל יום אני נתקל בלקוחות שמבקשים מיתוג יוקרתי, מפואר ומלכותי. כשאני שומע את הבקשה הזאת, אני מזכיר להם עובדה פשוטה: רק 25% מהלקוחות צורכים מוצרי מותג יוקרתיים, והשאר זה מיותר ואפילו מזיק, כי הם מזהים שיוקרה = יקר.

מיתוג יוקרתי עלול שלא להתאים לרוב הלקוחות ואפילו להרתיע אותם בגלל המחירים הגבוהים. הערכים האמתיים של העסק והאיכות של המוצרים/שירותים הם שיכולים למשוך לקוחות רבים יותר, לא בהכרח היוקרה.

אז כן, מותר להגזים כדי להעביר את המסר ביעילות, אבל לעולם אסור לשקר ללקוחות. כלל אצבע: כל הגזמה שהלקוחות מבינים שזו הגזמה, זה בסדר, אבל אסור לנו לשקר להם

מותר להגזים, אסור לשקר.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
פרסום חרדי, מגזרי, אסטרטגיה,
פרסום נוסח אשכנז

האם יש הבדל בין פרסום בציבור הכללי, לפרסום למגזר החרדי?

נוסח אשכנז או נוסח ספרד. תבונות.

גרפיקה, תפיסת עומק
קציר אביב תשפ"ד

הצצה מרגשת על פס היצור של תפיסת עומק | דוגמאות של קמפיינים פרסומיים, מיתוגים, ועיצובים שונים

שם לעסק, מיתוג, לוגו, פוסט,
ויקרא שמו בביזנס // איך בוחרים שם לעסק?

האם שם של עסק חייב לבטא משמעות? תתכוננו להיות בהלם!

phone
צור קשר
צור קשר
השאירו פרטים והזניקו את העסק שלכם קדימה
כל הזכויות שמורות לתפיסת עומק
דילוג לתוכן