אפשר לומר שרובם של המותגים הגדולים בעולם עברו באיזשהו שלב ריענון ומתיחת פנים של המותג שלהם פעם אחת או יותר.
ההחלטה שמסתתרת בדרך כלל מאחורי ההחלטה הזאת לבצע ריענון מותג, הוא בד"כ אחת מהשניים: או שהשפה החזותית של המותג כבר מיושנת ושייכת לדור הקודם, וצריך להתאים אתה לעיצוב לסגנון ולאופי העכשווי בשוק. או סיבה אחרת, ובדרך כלל זאת הסיבה העיקרית, הרצון לשינוי תדמית של המותג ו/או שינוי במוצרים ובערכים של המותג במהלך השנים.
וכמו תמיד, המיתוג לא בא רק לייצג את המותג, אלא גם להעביר מסר ולקדם את המותג לרמה יותר גבוהה ממה שהיא הייתה עד היום, ולכן לפני תהליך של ריענון מותג נשברים הרבה עפרונות והרבה מוחות כדי להתוות ולחשב היטב את המהלך האסטרטגי שמאחורי המיתוג החדש, את המסרים והערכים שיקבלו ביטוי מחודש או מודגש במיתוג המחודש.
ישנם עסקים שעברו את התהליך של מותג מחדש פעם אחת בלבד, ויש עסקים שיושבים כל הזמן עם "היד על הדופק" ובודקים את המצב, ומבצעים "ריסטארט" שוב ושוב עד כמה שהדבר נדרש. בד"כ העסקים שעושים את התהליך פעמים רבות הם עסקים שמטבעם צריכים להתאים את עצמם אונליין למצב ולאווירה בשוק, ובד"כ מדובר בעסקים בתחום הדיגיטל המתפתח שמשתנה ומתפתח בקצב מהיר מאוד, ומצריך תשומת לב רבה.
חשוב להדגיש, שגם לאחר שקיבלנו החלטה לעשות מיתוג מחדש, אנחנו לוקחים בחשבון את כל הערכים הרלוונטיים שהיו במותג עד היום, ועושים מאמץ שלא לאבד אפילו אחת מהן, כי איבוד ערכים פירושו איבוד קהל יעד, ואיבוד קהל יעד פירושו ירידה בהכנסות. ולכן השינוי צריך להיות בצורה רגישה ומחושבת, ולפעמים אפילו לאט לאט בכמה שלבים, כדי שלא לאבד את הנכסים היקרים שהצלחנו לאגור במשך השנים.
לפנינו רשימה ארוכה של מותגים שערכו ושינו את הלוגו שלהם במשך השנים, וביניהם: פפסי, טרה, תנובה, בנקים, חברות הלבשה, ומותגי ענק.